Palačinky s bulharským jogurtem RODOPI

Ingredience pro 4 porce:

  • bulharský jogurt RODOPI – 450ml
  • soda bikarbona – ½ čajové lžičky
  • 2 vajíčka
  • mouka – podle potřeby, ca 1 ½ až 2 čajové hrnky
  • voda – podle potřeby, cca 1 čajového hrnku
  • sůl – ½ kávové lžičky
  • cukr – ½ kávové lžičky

 

Čas přípravy: 35 minut

Recept krok za krokem:

Rozmíchejte dobře vajíčka s cukrem a solí. Sodu rozpusťte v jogurtu, počkejte až začne bublat a za stálého míchání přidejte k vajíčkům.

Doplňujte střídavě mouku a vodu v malých množstvích. Kdybyste chtěli větší množství palačinek, použijte víc mouky a vody. Na konci směs by měla být o něco řidší než obyčejné palačinkové těsto což udělá palačinky jemnější a křehčí. 

Na nepřilnavé pánvi nalejte malou naběračku hotové směsi a vytvořte palačinku. Pečte dokud směs vyschne a palačinku pak obraťte. Kdyby se začala trhat, je nutné přidat trochu mouky do palačinkové směsi.

Tímto vyhotovíte jedny z nejpovedenějších palačinek, které i po dvou dnech zůstávají měkké a šťavnaté, samozřejmě pokud je něčím pokryjete.

Dobrou chuť! 

Zpět do obchodu