Ingredience pro 4 porce:
- bulharský jogurt RODOPI – 450ml
- soda bikarbona – ½ čajové lžičky
- 2 vajíčka
- mouka – podle potřeby, ca 1 ½ až 2 čajové hrnky
- voda – podle potřeby, cca 1 čajového hrnku
- sůl – ½ kávové lžičky
- cukr – ½ kávové lžičky
Čas přípravy: 35 minut
Recept krok za krokem:
Rozmíchejte dobře vajíčka s cukrem a solí. Sodu rozpusťte v jogurtu, počkejte až začne bublat a za stálého míchání přidejte k vajíčkům.
Doplňujte střídavě mouku a vodu v malých množstvích. Kdybyste chtěli větší množství palačinek, použijte víc mouky a vody. Na konci směs by měla být o něco řidší než obyčejné palačinkové těsto což udělá palačinky jemnější a křehčí.
Na nepřilnavé pánvi nalejte malou naběračku hotové směsi a vytvořte palačinku. Pečte dokud směs vyschne a palačinku pak obraťte. Kdyby se začala trhat, je nutné přidat trochu mouky do palačinkové směsi.
Tímto vyhotovíte jedny z nejpovedenějších palačinek, které i po dvou dnech zůstávají měkké a šťavnaté, samozřejmě pokud je něčím pokryjete.
Dobrou chuť!