Chytrá "banica" s tvarohem RODOPI

Ingredience pro 4-6 porcí: 

  • bulharský jogurt RODOPI – 200 ml
  • jedlá soda – 1 čajová lžíčka
  • 4 vajíčka
  • mouka – 300 g
  • slunečnicový olej – 100 ml
  • plnotučný tvaroh RODOPI - 300 g
  • sůl na tvaroh - 1/2 čajové lžičky

 

Čas přípravy: 10 minut 

Recept krok za krokem:

Rozpusťte sodu v jogurtu a vyčkejte než začne bublat. Pak přidejte vajíčka společně s moukou a olejem a vše krásně mixujte cca 5 min.

Vznikne lepkavé těsto, do kterého přidejte osolený tvaroh a hotovou směs vysypte do pekáče předem namazaného olejem a lehce posypaného moukou.

"Chytrou banicu" pečte v předem zahřáté horkovzdušné troubě na 180°C do zlatova (tj. cca 30 min).

Banicu, po vytažení z trouby jemně pokropte vodou, přikryjte papírem na pečení a utěrkou a pak ji nechte alespoň 15 min odpočívat. Podávejte s ayranem nebo bílým jogurtem RODOPI.

Dobrou chuť!

Zpět do obchodu