Bílý jogurt z kozího a ovčího mléka
Bílý jogurt z kozího a ovčího mléka
Kategorie: | Produkty |
---|---|
Hmotnost: | 0.53 kg |
Přírodní jogurt FERMER se vyrábí z čerstvého kozího (70%) a ovčího (30%) mléka.
Kozí mléko je svým složením nejbližším mateřského mléka. Podle expertů kozí mléko mnohem víc odpovídá fyziologickým potřebám člověka nežli mléko kravské. Poněvadž kozy jedí především kůru stromů a keřů, jejich mléko obsahuje násobně více křemíku, draslíku a kobaltu v porovnání s jinými druhy mlék. Tuky v něm jsou obzvlášť lehce stravitelné a tento užitečný produkt obdarovává lidi mladostí a zdravím.
Kromě mléka obsahuje symbiotické kultury, které byly izolovany v bulharských horách Rodopi. Tyto kultury tvoří bakterie Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a přidávají jogurtu onu specifickou, příjemně mléčně kysanou chuť a vůni.
Příprava jogurtu probíhá v souladu s původní bulharskou recepturou: mléko se pasterizuje, naočkuje se, rozleje se do sklenic, nechá se dozrat a pak se ochladí. Hotový jogurt vydrží v ledničce minimálně 30 dní i když nemá v sobě žádné konzervanty. Ale co je zajímavější - zůstává přitom živý!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.