Pouze z bílého jogurtu RODOPI lze udělat sýr, který si zasloužil 2 hvězdičky z prestižní mezinárodní soutěže Great Taste!
Protože jeho základem je přírodní jogurt RODOPI i on obsahuje symbiotické kultury Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. A proto i zde je přítomná ona specifická, příjemně mléčně kysaná chuť a vůně.
Příprava sýru probíhá v souladu s původním bulharským postupem: jogurt se smíchá se špetkou solí, promíchá se do hladké konzistence a odstraní se z nich velká část syrovátky, pak se rozdělí do připravených ekologických obalů a nechá se několik dní vyzrát. Takto vyrobený sýr je vhodný ke spotřebě minimálně 20 dní a to i přesto, že neobsahuje žádné konzervanty.
Doporučuje se k přímé konzumaci např. jako základ pomazánek s čubricou, paprikou či pažitkou. Je vhodný také i k přípravě výtečného tzatziki ( v Bulharsku se tomu říká salát Sněhurka).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.