Jogurtová kultura - původní bulharský jogurt, 10 sačků 1 sáček pro 1-5l jogurtu
Bulharský jogurt je světově uznávaný mléčný produkt prospěšný pro zdraví a dlouhověkost. Z jedné kapsle vyrobíte 2 litry originálního bulharského jogurtu.
Kategorie: | Produkty |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.003 kg |
Startovací kultury pro domácí použití GENESIS TM na výrobu originálního bulharského jogurtu jsou výjimečné symbiotickou vazbou mezi kmeny Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Izolované z přírodních zdrojů pro jejich probiotickou sílu. Kultury jsou lyofilizované (vysušené mrazem) mikroorganismy, kde v 1 g jejich počet převyšuje 1mld. To zajišťuje výrobu biologicky aktivního fermentovaného mléčného produktu.
Složení:
Minimálně 1 miliarda životaschopných buněk na gram: Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.
Balení:
10 sačků á 1 g v krabičce.
Podmínky skladování:
2 roky při teplotě od 0 do 10 °C nebo
1 rok při teplotě do 20 °C na suchém, tmavém místě, mimo sluneční světlo.
Datum spotřeby je vyznačeno na spodní části obalu.
Dávkování:
Každý sáček je určen k naočkování 1 až 5 litrů mléka.
Způsob přípravy:
Zahřejte mléko (1 až 5 litry) na 95º C, udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 45 - 48 ºС. Přidejte startovací kulturu z 1 sačku a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání kysat při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Po té nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko. Doporučujeme farmářské mléko z naší nabídky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.