Jogurtová kultura - bifido jogurt - 10 kapslí 1 kapsle pro 1-2l jogurtu
Bifido acidofilní jogurt je fermentovaný mléčný výrobek se silným probiotickým účinkem. Tento jogurt obsahuje symbiotickou kulturu pro výrobu bulharského jogurtu obohaceného o jedinečný komplex Bifidobacterium sp. a Lactobacillus acidophilus.
Kategorie: | Produkty |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.01 kg |
Bifidobakterie hrají důležitou roli pro udržení optimálního zdravotního stavu lidského těla. Jsou nezbytnou součástí přirozené střevní mikroflóry od útlého věku. Jejich schopnost projít žaludeční bariérou, implantovat se na stěny střeva a potlačit nežádoucí mikrobiální druhy z nich činí skutečné sanitáře střevního traktu. Lactobacillus acidophilus produkuje antibiotické látky (Acidophilin a Lactocidin) a inhibuje nežádoucí mikrobiální druhy (Salmonella, Shigella, Staphilococcus aureus, Escherihia). Jejich metabolická aktivita pomáhá detoxikovat tělo a stimulovat imunitu. Konzumace mléčných výrobků s aktivními bifidobakteriemi a laktobacilem je ideální způsob, jak udržovat rovnováhu střevní mikroflóry.
Složení:
Minimálně 1,1 miliardy životaschopných buněk na 1 gram: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium adolescentis.
Balení:
10 kapslí po 250 mlg
Podmínky skladování:
2 roky při teplotě od 0 do 10 °C nebo
1 rok při teplotě do 20 °C na suchém, tmavém místě, mimo sluneční světlo.
Datum spotřeby je vyznačeno na spodní části obalu.
Neskladujte otevřené kapsle.
Dávkování:
Každá kapsle je určena k naočkování 1 až 2 litry mléka.
Způsob přípravy:
Zahřejte mléko (1 až 2 litry) na 95 ºC, udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 38 - 40 ºС. Přidejte startovací kulturu z jedné kapsle a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání kysat při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Po té nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.